fbpx

BetterYou este o companie specializată în suplimente inovatoare, cu ingrediente de calitate și forme speciale de administrare, care asigură o absorbție rapidă și eficientă și un aport optim de substanțe nutritive cheie.

Better Planet – Plant-based packaging

Încălzirea globală și emisiile de carbon

Încălzirea globală este cea mai mare amenințare cu care se confruntă planeta noastră în acest moment. Pentru a reduce și a inversa daunele pe care oamenii le provoacă, trebuie să analizăm soluții alternative și inteligente pentru reducerea emisiilor noastre de CO2.
În mod tradițional, plasticul este produs prin extragerea etanolului din combustibili fosili, cum ar fi petrolul. Producția consumă energie și dăunează mediului. Așadar, cum ar fi dacă am putea găsi o modalitate de a produce plastic care emite mai puțin CO2 în atmosferă? Dar dacă am putea găsi o modalitate de a produce plastic care a redus deja cantitatea de CO2 în atmosferă?
La BetterYou, am găsit o cale.

Ambalaje din plastic fabricat din plante!

La BetterYou, ne-am asociat cu o serie de oameni de știință excepționali care se află în fruntea tehnologiei de ambalare și plastic. A fost dezvoltat un proces viabil din punct de vedere comercial care folosește etanolul ca un produs secundar al recoltei de trestie de zahăr pentru a crea plastic, în loc să folosească etanol produs din combustibili fosili mult mai poluanți.
Acest bioplastic este mult mai puțin consumator de energie decât producția tradițională de plastic, iar plantațiile de trestie de zahăr administrate de comunitate elimină cantități mari de CO2 din atmosferă chiar în timpul ciclului lor de creștere.
Acest lucru înseamnă că – atunci când este reciclat – materialul plastic rezultat este negativ atunci când vine vorba de carbon, așa cum este verificat și de către The Carbon Trust.
Și, partea cea mai bună, acest plastic este identic din punct de vedere chimic cu echivalentul produs din combustibil fosil. Acest lucru înseamnă că bioplasticul „I’m Green” poate fi reciclat alături plasticul tradițional, fără riscul de a contamina procesul.
Doar reciclați-l alături de celelalte materiale plastice de uz casnic!

Uită-te după acest logo pe ambalaje pentru a descoperi un produs care a fost realizat folosind acest inovativ tip de plastic bazat pe plante.

25.3 tone
cantitatea de CO2 pe care ne veți ajuta să o eliminăm din atmosfera planetei în fiecare an.

Rezolvăm probleme fără a crea altele noi

Plantațiile cu trestie de zahăr sunt situate în zone abundente cu apă din Brazilia și nu atentează la spațiul altor ecosisteme, cum ar fi pădurea tropicală.
Mai mult, sunt utilizate tehnici inovatoare de agricultură pentru a îmbunătăți eco-credențialele materialului rezultat. Sunt utilizate mașinării pentru recoltarea trestiei de zahăr, rezultând astfel în emisii de CO2 mai mici decât în urma pre-arderii plantației pentru ca aceasta să fie culeasă manual. În locul pesticidelor este folosită o specie particulară de viespe pentru a menține trestia de zahăr liberă de paraziții care pot dăuna randamentului culturii. Astfel, viespile țin la distanță paraziții, fără a fi nevoie de alte substanțe chimice dăunătoare care să intre în sol sau în apă pentru a-i elimina.
Furnizorul nostru continuă să investigheze și să implementeze tehnici ingenioase pentru a se asigura că sunt întotdeauna cât mai ecologice cu putință.

Dar de ce să nu renunțăm cu totul la plastic?

Este simplu. Plasticul în sine este de fapt incredibil de util. Modul în care este fabricat, utilizat și eliminat este cel care provoacă adevăratele probleme.
Când am început discuțiile în cadrul lanțului nostru de aprovizionare cu privire la îmbunătățirea angajamentelor noastre în materie de mediu înconjurător, materialele alternative (la plastic) au fost cercetate în detaliu. Cu toate acestea, plasticul este un material incredibil de versatil, durabil și ușor, iar alternativele pur și simplu nu s-ar putea apropia de calitatea acestuia, siguranța sau eficiența.
Mai jos ai câteva motive pentru care, momentan, alternativele la plastic nu sunt o soluție.

Ambalaje

Materialele alternative ar fi de 3.6 ori mai grele decât ambalajele din plastic

Emisii de gaze

Alternativa la plastic ar rezulta în de 2.7 ori mai multe emisii de gaze cu efect de seră pe durata vieții acestora

Energie

Ar fi nevoie de 2 ori mai multă energie pentru a folosi materiale alternative în locul celor de plastic